Košarka Košarka/Izveštaji i analize

(Dupla)Pobeda u Vitoriji!

Izvor: Zvanični sajt KKCZ

Fantastičnom igrom tokom svih 40 minuta košarkaši Crvene zvezde Telekom upisali su treći trijumf u Evroligi. Crveno-beli su na gostovanju u Vitoriji pružili maestralnu partiju, u potpunosti su nadigrali Laboral Kuću i sasvim zasluženo su slavili ubedljivu pobedu – 86:66.

Zvezda je u potpunosti kontrolisala dešavanja na parketu, praktično je konstantno bila u vođstvu, a kao i u prošlom duelu sa Solnokom odsudnu prednost izabranici Dejana Radonjića stekli su u trećoj deonici. Crveno-beli su još jednom odigrali maestralno u odbrani, domaći tm su sveli na samo 66 poena, a uz poslovično efikasne Mitrovića, Vilijamsa i Marjanovića košgeterskim učinkom se istakao i Maik Cirbes.

Ipak, ono što svakako predstavlja brigu za trenera Dejana Radonjića je povreda Stefana Jovića, koji je u trećoj deonici iskrenuo zglob. Sjajni bek je iznet sa terena i više se nije vraćao u igru, a o stanju njegove povrede nešto više znaće se tek posle detaljnih pregleda u Beogradu.

Zvezda je vrlo dobro počela meč, a svoje pravo lice pokazala je na startu druge deonice. Crveno-beli su vrlo agresivnom odbranom domaćim igračima omogućili da za pet i po minuta postignu samo dva poena. Upravo u tim momentima Zvezda se odlepila, stekla je osam poena viška i dodatnu sigurnost u igru.

Kako su započeli da melju svog protivnika u drugoj, po istom principu su nastavili i u trećoj deonici. Serijom 13:2 crveno-beli su došli do 17 poena viška i najavili da je brejk u Vitoriji ostvariv. Sve što je Laboral Kuća uspela da uradi je da priđe na 12 poena minusa, ali više od toga nije mogla. Maestralnim asistencijama Markusa Vilijamsa i efikasnom igrom Maika Cirbesa Zvezda je u poslednjoj deonici raspršila sve nade domaćih u eventualni preokret. Zvezda je u pojedinim trenucima imala čak 25 poena prednosti pa ubedljiv trijumf nije dolazio u pitanje.

Laboral Kutxa – Crvena zvezda Telekom 66:86 (22:21, 21:20, 16:25, 16:20)

Laboral Kutxa: Ajverson 4, Kozer 2, Šengelija 20, Perkins 3, M. Diop, Hamilton 7, I. Diop, Tili 9, Vujačić 2, San Emeterio 7, Ertel 6, Bertans 6.

Crvena zvezda Telekom: Vilijams 14 (6 as), Rebić, Dangubić 2, Mitrović 17 (5 sk), Lazić 7, Blažič 9 (5 sk), Kalinić 6 (8 sk), Marjanović 12 (6 sk), Tejić, Dženkins, Jović 4, Cirbes 15 (7 sk).

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama