Фудбал Фудбал/Вести

Dejan Stanković u crveno-belom dresu poslednji put?

Izvor: Večernje novosti

Pomoćni trener Udinezea koji je 1998. godine otišao u Lacio će se ponovo naći u bojama voljenog kluba na prijateljskoj utakmici

DEJAN Stanković neće u subotu na „Marakani“ biti samo na klupi Udinezea kao asistent treneru Andreji Stramaćoniju, već će se i zvanično oprostiti od Crvene zvezde! Kako nezvanično saznajemo, Stanković će u ovom prijateljskom meču zaigrati poslednji put u crveno-belom dresu i tako se i zvanično oprostiti od kluba iz koga je 1998. kao golobradi mladić krenuo u Italiju (Lacio, pa Inter) i napravio svetsku karijeru.

Dejan Stanković na meču sa Partizanom 1998. godine Foto: Arhiva VN

Na „Marakani“ nisu mogli da nam potvrde ovu informaciju, a ni Stanković nije bio dostupan za komentar. Međutim, ako se samo vratimo godinu dana unazad, prisetićemo se da je opraštajući se od reprezentacije Srbije u Novom Sadu, „Deksa“ istakao da bi voleo da odigra još jednu sezonu ili bar utakmicu u Crvenoj zvezdi.

S obzirom na to da je prekinuo karijeru pre nego što je očekivao, drugi najmlađih debitant u Zvezdi (11. februara 1995. imao je šesnaest i po godina) posle Milka Đurovskog, 15. novembra će, verovatno sa kapitenskom trakom oko ruke, poneti poslednji put crveno-beli dres i tako ispuniti svoju želju. I to u ekipi koju sa klupe predvodi Nenad Lalatović, član njegove generacije i saigrač koje je u paketu tadašnji trener Vladimir Petrović Pižon poslao iz omladinaca u prvi tim.

Miljenik „delija“ odigrao je za aktuelnog šampiona 114 zvaničnih utakmica (38 golova), ali će mu ova 115. u subotu biti sigurno jedna od najemotivnijih. Crvene zvezda i „delije“, takođe, pripremaju spektakularan oproštaj najmlađem kapitenu u istoriji Zvezde.

POPULARNE CENE ULAZNICA

MEČ između Crvene zvezde i Udinezea igra se u subotu od 17.00, a ulaznice za meč biće popularne: 200 „sever“, 300 „istok“ i 400 dinara „zapad“.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама