Fudbal Fudbal/Najava utakmica

Najava: Crvena zvezda – Čukarički

Autor: CZBG, Vladimir J.
U 12. kolu JSL sastaju se Crvena zvezda i Čukarički. Utakmica na Marakani će biti i derbi kola jer se sastaju dve ekipe iz vrha tabele –drugoplasirana i četvrtoplasirana ekipa na tabeli.
najava cuka

Zahvaljujući neočekivanim kiksevima Partizana, Crvena zvezda se vratila u borbu za titulu, iako je to posle poraza u večitom derbiju delovalo kao naučna fantastika. Svoj deo posla momci u crveno-belim dresovima odradili su na dve prvenstvene utakmice sa Donjim Sremom i Radom, pa je zaostatak podnošljivih minus dva. Između te dve utakmice dogodio se poraz od Rada u kupu, čime se tim sa Marakane oprostio od daljeg učešća u najmasovnijem domaćem takmičenju.

Već duže vreme izabranici Nenada Lalatovića pružaju izuzetno blede partije, na trenutke katastrofalno loše. Ipak posle šamara u kupu od Rada, crveno-beli su konačno, bar na jedno poluvreme, pokazali znake života u prvenstvenoj utakmici sa istim rivalom. Postigli su dva gola, čime su prekinuli neprijatan niz od preko 300 minuta bez gola iz igre. Pored toga, ono što bi trebalo da ohrabri Zvezdine navijače je solidna partija Miloša Bosančića. Talentovani veznjak koji je letos doveden kao zamena za Nenada Milijaša je još u derbiju nagovestio da konačno ulazi u formu, dok je potvrda toga stigla na Vračaru. Dve asistencije od kojih je prva, kada je pasom preko pola terena spojio Lazovića sa golom prava majstorija, bude nadu da se pod njegovim vođstvom mogu očekivati neka bolja izdanja tima koja mogu da donesu čak i titulu jesenjeg šampiona.

Takođe, utakmica sa građevinarima je donela još nekoliko noviteta u igri crveno-belih. Po prvi put od kada je zimus stiao na Marakanu, videli smo Sava Pavićevića na poziciji desnog beka. Njegovo mesto u srcu odbrane je zauzeo Bogdan Planić, dok je Nejc Pečnik konačno dobio ofanzivniju ulogu. On i Katai se se naizmenično smenjivali na pozicijama levog krila i ofanzivnog veznog. Ako je suditi po igri, naročito u prvom poluvremenu, može se reći da su te rokade Nenada Lalatovića urodile plodom, pa se očekuje da pomenute igrače u istim ulogama vidimo i protiv Čukaričkog. Verovatno jedina nedoumica oko sastava koji bi Lalatović trebao da izvede je u samom špicu napada. U nedelju prednost je dobio Rakić, iako se prethodnih dana spekulisalo da se sukobio sa trenerom. Golgeterski učinak je ponovo izostao iako je imao nekoliko izglednih prilika. Ostaje da se vidi da li će mu Lalatović ponovo ukazati priliku, ili će pokušati sa Despotovićem ili Jovićem.

Očekuje se da Crvena zvezda nastupi u sledećem sastavu:

Rajković – Pavićević, Planić, Lazić, Mijailović – Kovačević, Bosančić, Lazović, Katai, Pečnik – Rakić

Lazović u prodoru između dva igrača Čukaričkog

U dosadašnjem delu superlige, ekipa Čukaričkog je zabeležila 6 pobeda, 3 remija i 2 poraza. Može se reći da su trenutno u odličnoj formi i beleže najbolje rezultate od početka sezone. Na poslednjih 5 utakmica zabeležili su 4 pobede. U prethodnom kolu su slavili protiv Mladosti iz Lučana(1:0), dok su ubedljivi bili protiv OFK Beograda(0:4), Radničkog 1923(4:1) i Rada (1:3). Jedini poraz su doživeli u Nišu(2:1). U odnosu na prošlosezonske duele sa crveno-belima, “Brđani“ su minimalno menjali tim. Igor Matić je i dalje centralna figura ovog tima, a ove sezone je i poprilično golgeterski raspoložen – 6 puta je tresao mrežu rivala. Naravno bitni šrafovi su i bivši Zvezdini omladinci, braća Srnić i Filip Stojković. Upravo od brzonogog Slavoljuba Srnića preti najveća opasnost, u šta su se Zvezdini navijači već imali priliku da uvere. U spicu napada najčešće deluju Petar Bojić i Nikola Stojiljković, dok sa klupe svoju priliku čekaju iskusni Nenad Mirosavljević i mladi Staniša Mandić. U odnosu na prethodnu sezonu, tim je nadograđen Obengom Reganom, pojačanjem iz Napretka. Trener je kao i prethodnih godina Vladan Milojević.

Utakmicu će suditi sudijska trojka na čelu sa Majom Vujovićem, dok će mu asistirati Jovica Milin i Dušan Gordić.

Karte za ovu utakmicu će se prodavati u subotu 8. novembra od 11 časova pa sve do početka utakmice po sledećim cenama:

Sever: 200 dinara;
Istok: 300 dinara;
Zapad: 400 dinara;
Vip1 i Vip2: 1000 dinara;
Vip galerija: 1500 dinara;

Takođe svi koji su kupili kartu za košarkašku utakmicu Crvena zvezda – Olimpijakos sa tom kartom mogu da uđu na bilo koju od tri tribine našeg stadiona. Isto važi i za vlasnike sezonskih ulaznica košarkaškog kluba. Vlasnici sezonskih ulaznica fudbalskog kluba imaju mogućnost da sa sobom uvedu još dve osobe.

Direktan prenos je na Prvoj Srpskoj Televiziji od 18 časova.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama