Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши

Maksimalna pobeda crveno-belih protiv Hapoela

Izvor: Zvanični sajt OKCZ

Odbojkaši Crvene zvezde ostvaril su maksimalnu pobedu u prvoj utakmici 2. kola CEV Čelendž Kupa. Crveno – beli su večeras, u dvorani Šumice u Beogradu, savladali Hapoel Mate-Ašer iz Kibuca Šomrat iz Izraela sa 3:0, po setovima 25:23, 25:22 i 26:24, posle 83 minuta igre.

Početak meča protekao je u ravnopravnoj igri, da bi posle prvog tehničkog tajm-auta u prvom setu gosti stigli do prednosti od 9:12. Usledio je tajm aut Dragana Kobiljskog nakon čega su naši odbojkaši na servis Filipa Stoilovića preokrenuli rezultat i sa šest vezanih poena poveli sa 15:12. Hapoel ipak uspostavlja rezultatsku ravnotežu. Zvezda potom osvaja šest uzastopnih poena i stiče prednost od 23:18. Iako se tada činilo da će naši odbojkaši privesti set kraju bez većih problema, gosti su smanjili na poen zaostatka, ali su crveno-beli na kraju ipak poveli – 25:23.

zvanilni sajt okcz
zvanilni sajt okcz

U drugom periodu igre vodila se ravnopravna borba. Na drugom tehničkom tajm autu Crvena zvezda je imala prednost od dva poena. Poveli su crveno-beli sa 22:19, a gosti su uspeli da smanje na poen zaostatka (23:22). Kobiljski je zatražio tajm aut nakon čega su naši odbojkaši vezali dva poena i udvostručili svoju prednost – 25:22.

Treći set su naši momci dobro započeli, poveli sa 7:4, a onda stali. Hapoel je preokrenuo, a na drugi obavezni predah otišao sa vođstvom 12:16. Dragan Kobiljski je pokušavao izmenama da vrati poljuljano samopouzdanje crveno-belih. Poveli su Izraelci i sa šest poena razlike, a onda je usledio sjajan servis Blagojevića i nekoliko grešaka rivala. Prednost rivala je smanjena na tri poena (16:19). Činilo se da će Hapoel uspeti da osvoji treći set, ali su odbojkaši Crvene zvezde pokazali veliku želju i borbenost u tim momeentima. Izjednačili su na 22:22, da bi na servis Vuka Milutinovića poveli sa 25:24, a potom i pobedili – 26:24.

Revanš utakmica će se odigrati u sredu, 19. novembra od 18,45 časova po našem vremenu u dvorani “Ejn Sara” u Nahariji, u Izraelu.

Ukoliko eliminišu Izraelce, crveno – beli će u šesnaestini finala (3. i 17. decembar) igrati protiv poražene ekipe iz šesnaestine finala Kupa CEV: Loimu Raisio (FIN) – Ase Lenik (BEL).

Po pravilima CEV za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se 3 boda. U slučaju rezultata 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod. Ukoliko su posle dve utakmice rivali izjednačeni po broju bodova odmah po završetku druge utakmice igraće se “zlatni set” do 15 poena.

Crvena zvezda – Hapoel Mate-Ašer Ako 3:0 (25:23, 25:22, 26:24)
Dvorana: SC „Šumice”. Gledalaca: 500. Sudije: N. Fragkakis (Grčka) i J.A. Erce Alvarez (Španija). Trajanje meča: 83 minuta.
CRVENA ZVEZDA: Okolić 4, Jevtić (libero), Stefanović 1, Stoilović 15, Gmitrović 12, Koprivica 1, Milutinović 8, Martinović 7, Kecman 5, Blagojević 2, Buculjević 2. Trener: Dragan Kobiljski.
HAPOEL: Osokin 7, Katzenelson 2, Huares 8, Katz, Bačkala 7, Komel 9, Finkleštajn, Dos Santoš 12, Vajsman (libero). Trener: Noam Katz.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама