Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Fantastična 4/4 za pobedu i prvo mesto

Autor: CZBG

Ušla je Zvezda nekako mlako u ovaj meč. Verovatno su igrači bili emotivno i fizički isceđeni nakon poslednje utakmice u Evroligi protiv Valensije, pa se to nekako odrazilo na ovaj meč protiv Budućnosti, koja je mora se reći igrala više nego dobro i pogađala u visokim procentima. U jednom trenutku se crnogorska ekipa odlepila na 12 poena prednosti, ali su naši igrači ipak uspeli da smanje prednost i trojkom Vilijamsa da na odmor odu sa 6 poena zaostatka.

Najefikasniji u prvom poluvremenu u našoj ekipi bio je Jaka Blažič sa 10 postignutih poena, a pratili su ga Vilijams i Marjanović sa po 5 poena.

Drugo poluvreme kreće loše po nas i Budućnost odlazi na 11 poena prednosti. Međutim Jaka Blažič u jednom momentu krade loptu Rejnoldsu i zakucava i tada se budi i publika i Zvezda počinje da smanjuje prednost gostiju.

Ipak, u jednom trenutku sudije stupaju na scenu i umesto da priznaju koš Branku Laziću (silazna putanja) one mu dosuđuju tehničku, kao i trenutak kasnije treneru Radonjiću.

Budućnost se polako oporavila od našeg pritiska i završava 3/4 sa prednošću od 5 poena (54:59).

Poslednju četvrtinu Zvezda počinje furiozno, serijom 9:0 i trener Budućnosti je bio primoran da zove tajm.aut. Ipak, ni to nije pomoglo podgorićanima jer je Zvezda u tim trenutcima igrala kao u transu. Prve poene u poslednjoj četvrtini Budućnost postiže iz slobodnog bacanja (Subotić).

Do kraja susreta naši igrači su pokazali sav raskošni talenat koji poseduju, digli su publiku na noge i porazili veoma neugodne podgorićane rezultatom 83:69.

Zvezda: Blažič 18, Marjanović 12, Vilijams 11, Dangubić 11, Cirbes 8, Mitrović 6, Lazić 6, Kalinić 5,  Dženkins 3, Jović 3.

Nakon Valensije apetiti su porasli. Već se govori o neosvojivoj tvrđavi i tome kako se niko u Beogradu više neće naigrati košarke, ma koliko slavno ime i veliki budžet imao. A sada, posle fantastične poslednje četvrtine koja je predstavljala ozbiljan problem u prethodnim utakmicama možemo sa pozitivnom tremom da dočekamo Olimpijakos.

17 skokova Bobija Marjanovića, sve bolja igra Cirbesa i Dangubića, našpanovani Blažič i ostali koji nisu danas pokazali sve šta mogu pod dirigentskom palicom Markusa Vilijamsa su samo neki od aduta koje možemo da stavimo na sto i da povećamo ulog.

Jedno je sigurno, postajemo ozbiljan igrač na evropskoj košarkaškoj mapi. Jedino što do sada nemamo je skalp jednog velikana ove igre. A to može da se promeni koliko u četvrtak i zato svi u Arenu!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама