Fudbal Fudbal/Zvezdaštvo

Sećanja: Zvezdaši ne zaboravljaju legende… Husrefe, izdrži!

Autor: CZBG, Moja Crvena zvezda

Iako nema rezultata, nema trofeja, nema igrača za koje bi se moglo reći da su idoli i lideri, navijači, posebno oni stariji, dobro pamte svoje legende i ljude koji su od Zvezde napravili ono što jeste.

Pravi primer i potvrda za to je podrška Husrefu Musemiću, kojem je ekipa zvezdaškog foruma http://www.crvenazvezdabeograd.tv/forum uputila podršku, nakon operacije i zdravstvenih problema koje je imao.

„Dragi naš Husrefe, ovaj mali poklon koji ti šaljemo je samo znak da te navijači Zvezde nisu zaboravili. Nismo zaboravili sve one golove koje si postigao za klub koji volimo, tvoju energiju i strast sa kojom si igrao za crveno-bele boje.

Ali isto tako se nadamo da ni ti nisi zaboravio huk sa Marakane, kada se sa tribina orilo: ‘Husrefe, Husrefe’.

Bio si i ostao gospodin čovek. To što si o našoj Zvezdi uvek govorio lepo i sa poštovanjem, nikada nećemo zaboraviti. Zato, istog trenutka kada smo čuli da je tvoje zdravstveno stanje narušeno, odlučili smo da ti pošaljemo poklon kao znak pažnje i želje za tvoj brzi oporavak.

husref-musemic-poklon

Nadamo se da će ti on probuditi i evocirati uspomene na srećne dane provedene u Beogradu i Zvezdi i dati ti snage da pobediš sve ono što te u ovom trenutku snašlo. Pobedi zbog sebe, na radost svih nas!

Vole te tvoji Zvezdaši sa navijačkog foruma ’Crvenazvezdabeograd’!“

Husref Musemić bio je oduševljen ovim gestom Zvezdaša i odmah je odgovorio na pismo.

„Pre svega želim da se zahvalim svim navijačima Crvene zvezde na pruženoj podršci. Moja porodica i ja smo prijatno iznenađeni vašom brigom i pažnjom. Ovim gestom ste ponovo pokazali da ste veliki klub, veliki ljudi… Čast mi je da sam u jednom periodu svog života bio deo toga, a ovom vašom podrškom podsetili ste me da ću uvek biti jedan od VAS.

Hvala što niste zaboravili da sam iskreno i svim srcem igrao za crveno-bele. Zahvaljujem se na poklonima, iskreno sam dirnut. Pozdrav svim Delijama!!!“

Husref je za Zvezdu igrao od 1985. do 1989. godine i postigao 97 pogodaka na 193 meča. Sada je trener Sarajeva.

www.faniq.com
www.faniq.com

Autor: CZBG, Dario K.

Naš brat Dacha bio je u poseti Husrefu Musemiću i evo njegovog kratkog izveštaja:

Dođoh jutros u Sarajevo i rekoh hajde da posetim našeg Husrefa. Poslah rano ujtro poruku da vidim hoće li biti kod kuće, i nekih sat i po kasnije zove on i dogovaramo se kako da dođem do njega.

I tako, nakon što završih neke svoje obaveze, dođoh pred njegovu zgradu. A na vratima ulaza dočeka me staro, dobro poznato lice…do duše, ne više onako mlado, ali nasmijano, domaćinski srdačno.

Uđosmo u njegov stan i prvo što sam primjetio bilo je to da je u dnevnoj sobi jedna jedina sportska slika, njegov veliki portret u crveno-belom dresu. Znate onaj osjećaj, kada uđete u nečiji dom, a on odiše Zvezdaštvom.

Sjedosmo i prije nego je priča krenula, ponudi me Husref nekim dobrim škotskim viskijem. Nazdravih za njegovo zdravlje i krenusmo da pričamo.

Veliki dio priče bio je o njegovom zdravlju. Vidi se da mu je to teško palo, ali se iz cijele priče vidjelo koliko nam je zahvalan za pažnju koju smo mu iskazali.

Priča o boravku u Zvezdi u superlativima i pored toga što je bio izbačen iz tima kada jeVasović bio trener. Kaže da mu je najdraži gol bio onaj protiv Partizana, kada je Dželmaš slomio nogu Jovici Nikoliću. Kaže da je imao super odnos sa svima, a da je sa Boškom bio cimer.

I kraj, dvije bite stvari. Pitao sam ga za slučaj Pantelić. On kaže da tu nije bilo konflikta, ali da je on u svojoj reakciji pogrješio jer je tada mislio da ovaj provocira i kaže da je tek kadnije shvatio da je to Psntelin ritual.

Vidi se da mu je iskreno žao zbog toga,ali to su veliki ljudi koji su spremni da priznaju svoje greške.

I pitam ga da li ga se iko sjetio iz Zvezde. Na našu žalost, a i njegovu, nije. Jedini koji su ga zvali, da ga pitsju kako je, bili su Pixi, Boško i Mrkela.

E moja Zvezdo, kako padaš na malim stvarima.

A Husref reče za onaj naš mali poklon: “Male stvari su nekada mnogo ljepše i važnije od onih velikih.”

Komentar

Kliknite da biste objavili komentar

  • Ponovo čitam, i opet sam ponosan, kao i prvi put, što sam Zvezdaš, što je takav čovek igrao za klub za koji navijam, što delim virtuelni prostor sa dobrim ljudima.

Skoči na traku sa alatkama