Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице

Preokret Zvezde protiv NIS Spartaka za dva boda

Izvor: Zvanični sajt  Wiener Städtische Lige

Crvena zvezda – NIS Spartak 3:2 (18:25, 25:18, 23:25, 25:21, 15:11)

Dvorana: SC „Šumice”. Gledalaca: 100. Sudije: Boris Kolarević (Novi Sad) i Nenad Davidović (Beograd). Trajanje meča: 117 minuta.
CRVENA ZVEZDA: Trnić 12, Popović 12, Helić 24, Milenković 14, Kecman 11, Milović 3, Rosić (libero), Čanak, Sekulić 1, Jakšić, Pušić, Ašonja. Trener: Branko Kovačević.
NIS SPARTAK: Cvetićanin 14, Drpa 20, Sredić 7, Brković 1, S. Medić 11, Oluić 11, D. Matić (libero), Antanasijević, O. Medić 1, T. Matić 1 (4-1), Radakov, Živanović. Trener: Damir Petković.

Crvena zvezda i NIS Spartak su odigrali maratonski meč, u kojem je veći deo bodovnog kolača zasluženo pripao domaćinu, koji je uspeo da preokrene rezultat i stigne do drugog trijumfa u sezoni.

Meč je obeležio veliki broj grešaka na obe strane, a pobednika su odlučili strpljenje i dobar servis crveno-belih devojaka u presudnim momentima. Uvodni set protekao je u borbi korektora, iskusnihAdele Helić i Marte Drpe. Zanimljivo, obe su igrale protiv bivših timova.

Gošće su na startu snažno i precizno servirale, umele da poremete prijem Crvene zvezde, a domaće su do poena dolazile pre svega zahvaljujući greškama Subotičanki – 25:18.

U drugom setu timovi kao da su promenili uloge. Crveno-bele su ovoga puta servirale sjajno, dok su se Golubice mučile sa prijemom. Trener Spartaka Petković pred kraj seta promenio je primački par, ali tandem Olivera MedićTatjana Matić nije doneo boljitak u igri Subotičanki – 25:18.

U trećem setu Zvezda je imala nekoliko šansi da preokrene konstantno vođstvo rivala. Ipak, veliki broj neiskorišćenih kontri skupo ih je koštao. Jelena Trnić je odličnim servisima dovela svoj tim na poen zaostatka (24:23), ali nije bilo odbrane od smeča Marte Drpe – 25:23.

U četvrtom periodu rivalke su bile u egalu do rezultata 9:9, ali Zvezda je tada počela da niže poene u seriji. Sigurnije su domaće bile u napadu, pa su stigle do 24:17, a iskoristile su tek četvrtu set loptu za izjednačenje – 25:21.

Pobednik se naslućivao već posle serije servisa Mine Popović, na promeni strana bilo u petom setu na semaforu je pisalo 8:1 u korist Crvene zvezde.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама