Fudbal Fudbal/Najava utakmica

Rad – Crvena zvezda, nedelja 02.11. u 13:00

Autor: CZBG, Milan P.

 

Crvena zvezda će u okviru 11. kola JSL drugi put ove nedelje gostovati na Vračaru. Utakmica će se odigrati u nedelju 02.11.2014, sa početkom u 13 časova. Biće ovo nova prilika za crveno – bele da pokušaju da savladaju ekipu sa Banjice i da time, makar malo, poprave veoma loš utisak iz prethodne utakmice odigrane u Kupu Srbije.

Crvena zvezda se nalazi u izuzetno lošoj formi, o čemu najbolje govore rezultati. Kulminaciju slabih partija crveno – belih u poslednje vreme predstavlja poraz od ekipe Rada na Vračaru u osmini finala Kupa Srbije. Bilo je to jedno od najlošijih izdanja kluba sa Marakane u novijoj istoriji. Igrali su crveno-beli bez ikakvog sistema u igri, bez plana kako ugroziti gol rivala. Dodajmo tome i nedostatak zalaganja i želje da se utakmica dobije, pa su razlozi poraza sasvim jasni.

Za najočajniju igru u poslednje vreme Crvena zvezda ‘’zahvalnicu’’ može poslati na adresu šefa stručnog štaba, Nenada Lalatovića. Stiče se utisak da se trener Crvene zvezde bavi svime osim igrom svog tima. Mogao bi, za promenu, da se pozabavi svojim fudbalerima, uigravanjem tima I stvarima koje su mu u opisu posla. Ostaje da se vidi hoće li uspeti pomeriti tim sa nulte tačke I doneti preko potreban mir, umesto nervoze koju konstantno prenosi na svoje igrače. Biće zanimljivo videti i prvih 11 za koje će se trener opredeliti. Predrag Rajković trebao bi da se vrati na gol. U poslednjoj liniji tima ne bi trebalo da bude promena u odnosu na prethodnu utakmicu, iako se stalno ponavljaju isti propusti I greške. Dakle, štoperski par bi trebalo da čine Savo Pavićević I Darko Lazić, dok će na bekovskim pozicijima biti kapiten Mijailović I Nejc Pečnik. Aleksandar Kovačević I ovoga puta bi trebao da se nađe na poziciji zadnjeg veznog igrača. Mihajlo Ristić jedan je od retkih za koga može da se kaže da na osnovu prikazanog na terenu zaslužuje da se nađe u startnoj postavi. Miloš Bosančić konkurisaće za mesto u veznom redu, zajedno sa Danijelom Avramovskim. Mesto na poziciji desnog krila rezervisano je za Darka Lazovića, dok će svoje mesto na levoj strani tražiti Nenad Gavrić I Aleksandar Katai. Luka Jović bi trebao da se nađe u samom špicu napada. On bi kao mlad igrač trebao da ima podršku svih I golovi će onda sigurno doći. Trener Lalatović će, pored Jovića, na raspolaganju imati I Đorđa Rakića, kao I Đorđa Despotovića.

Crveno – beli bi trebali da budu svesni trenutka u kome se nalaze. Crvena zvezda je ponovo uključena u borbu za šampionsku titulu, te bi stučni štab I igrači morali da daju svoj maksimum u toj borbi. Neosporno je da poseduju kvalitet. Potrebno je mnogo rada, ali pre svega je neophodno da oni veruju u sebe I stvari će sigurno krenuti na bolje. Naša podrška ni ovoga puta neće izostati!

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama