Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Velika pobeda Zvezde

Autor: CZBG

 

Večeras su košarkaši Zvezde fantastičnom igrom, pred 16 hiljada navijača,  savladali ekipu Valensije rezultatom  76:63 (21:16, 18:10, 26:16, 11:19).

Veliku partiju pružio je Markus Vilijams koji je pokazao svoj raskošni talenat i razlog zašto je doveden u Zvezdu.

Ovom pobedom Zvezda je napravila još jedan korak ka Top 16 fazi.

Na samom početku utakmice, Zvezda je pokazala ono čime želi da pokuša da dođe do pobede. Jakom i agresivnom odbranom. Iz prevelike želje, na samom početku utakmice zbog toga je i Branko Lazić ušao u probleme sa ličnim greškama. U 4 minutu utakmice, polaganjem Valensija je povela sa 8:6 i od tog trenutka nije bilo povratka. Kapiten Luka Mitrović je rolingom završio napad za 8:8, da bi Markus Vilijams u sledećem napadu doneo prednost i tu inicijalnu kapislu bitnom trojkom. Ta trojka je probudila i navijače i dala još jači impuls tribini. Seriju od 7:0 završio je Luka Mitrović još jednim košem. U tom trenutku Bojan Dubljević prvotimac Valensije je preuzeo stvari i pokušao da vrati svoju ekipu u utakmicu, to mu je i uspevalo sa niskog posta. Jaka Blažič je sa 8 vezanih poena ipak na kraju prve četvrtine doneo prednost Zvezdi do +5.Drugi kvartal bio je otvoren još agresivnije od strane Zvezde, u ovoj četvrtini primljeno je samo 10 poena. Na poluvreme se otišlo sa prednošću od +13 (39:26). U ovom periodu Markus Vilijams je imao nekoliko čudesnih asistencija koje su beogradsku publiku ostavili bez daha.

Zvezda je i u drugom poluvremenu opet nastavila tamo gde je stala. Razlika je samo rasla, a Valensija nije ličila na sebe. Loši napadi, loša selekcija šuta. Sve to je bila zasluga izuzetno agresivne odbrane izabranika Deje Radonjića. Početak poluvremena bio je bitan samo da razlika ostane, a to su trojkama Nemanje Dangubića i Markusa Vilijamsa na najbolji mogući način prebrodili. Trojkom Nikole Kalinića otišlo se na tada maksimalnih +25 (62:37). Do kraja utakmice Valensija je smogla snage da zaigra malo angažovanije i da na kraju smanji izuzetno neugodan zaostatak, koji možda kasnije može biti izuzetno bitan u krugovima za plasman.

Crveno beli su došli do još jedne pobede u Beogradskoj Areni. Još jedna velika pobeda, nad jakim protivnikom koja može značiti dosta mladoj ekipi Crvene zvezde na polju samopouzdanja.

Sledeću utakmicu Crvena zvezda igra u sklopu Jadranske lige protiv ekipe podgoričke Budućnosti. Ostaje nada da svojim igrama momci koji nose crveno-beli dres zaslužuju pun Pionir i u utakmicama Jadranske lige.

Zvezda: Vilijams 14 (4 sk, 8 as), Marjanović 16 (9 sk, 3 as), Blažič 13, Kalinić 12, Mitrović 10, Dangubić 5, Dženkins 2, Cirbes 2, Lazić 2.

Скочи на траку са алаткама