Кошарка Кошарка/Вести

Rakočević: Puna Arena može da donese prevagu

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Pred košarkašima Crvene zvezde Telekom u četvrtak od 19 sati u Kombank areni je izuzetno važan meč u Evroligi. Osim epiteta važan, duel sa Valensijom svakako nosi i karakteristiku – veoma težak. Takvoj oceni sklon je i nekadašnji kapiten crveno-belih Igor Rakočević, koji je igrački stasao i sazreo u crveno-belom dresu, a svoju blistavu karijeru u najjačoj evropskoj ligi započeo baš u eklipi iz Valensije.

Rakočević je svestan težine zadatka koji stoji pred izabranicima trenera Dejana Radonjića u nameri da savldaju Valensiju i zato se nada da će Kombank arena biti puna, jer bi fantastična podrška sa tribina mogla da bude od presudnog značaja.

Pre priče o duelu trećeg kola D grupe Evrolige, Rakočević se veoma pohvalno izrazio o ovosezonskom timu crveno-belih:

Ekipa jako dobro izgleda. Akcenat u igri je stavljen na mobilnosti i agresivnosti spoljne linije, što mi se jako sviđa. Mislim da za sada igraju jako dobro i smatram da Zvezda ove sezone ima priliku da zabeleži lepe rezultate i ostvari svoje zacrtane ciljeve. Iz tog razloga im je neophodna velika podrška – počeo je priču Rakočević i potom dodao:

Posebno mi je drago da mladi Luka Mitrović igra jako dobro. Pokazao je raskošan talenat i nadam se da će još bolje partije pružati u nastavku sezone.

Rakočević je boje Valensije branio u sezoni 2004/2005, kada je bio drugi strelac španske lige. U Valensiju je došao posle polusezone koju je odigrao u Zvezdinom dresu. Za tim koji je nekad nosio naziv Pamesa ima samo reči hvale, a posebno jer je na čelu stručnog štaba Velimir Perasović:

On jedan od mojih omiljenih trenera. Poznat je po tome da daje veliku podršku igračima za koje se odluči da budu nosioci igre i uliva im neverovatno samopuzdanje. Sećam se da sam, dok mi je bio trener, kod njega igrao odlično. Jako ga cenim, jer je veoma pošten i dobar čovek. Preporodio je Valensiju od momenta kada je preuzeo ekipu. Osvajali su trofeje, izborili učešće u Evroligi i zato mislim da je upravo Perasović najveći kvalitet Valensije.

photo

Na pitanje da malo približi njihovu filozofiju rada i Valensiju kao košarkašku sredinu, Rakočević je rekao:

Valensija u Španiji podjednako važi za fudbalsku i košarkašu sredinu, i to prilično uspešnu. Istina, nisu na nivou Barselone i Madrida, ali slobodno mogu da kažem da su odmah iza njih. Imaju jako iskusan tim, igraju brzo i atraktivno i zato očekujem zaista uzbudljivu utakmicu. Zvezda će imati vrlo teškog protivnika, ali se nadam da će mu se odupreti – kratko je zastao Rakočević i potom nastavio:

Očekujem još jedan pravi, košarkaški spektakl. Onakav, na kakve nas je Zvezda navikla kada igra na evrosceni. Nadam se da će Arena biti puna i da će publika još jednom pomoći Zvezdi jer, ponavljam, Valensija je jako dobar tim i podrška navijača će biti neophodna. U ambijentu kakav prave Zvezdini navijači, koji je jedinstven u Evropi, je preleo igrati i to bi trebalo da bude dodatni adut crveno-belih.

Rakočević je priznao da ove sezone još nije bio u prilici da uživo pratio mečeve crveno-belih, ali da će u nastavku takmičenja i on sigurno bodriti Zvezdu:

To se podrazumeva, a koristim ovu priliku da pozdravim Delije i sve navijače Crvene zvezde. Poručujem im da u što većem broju dolaze na utakmice i uživaju u evroligaškim mečevima, jer to je zaista privilegija. Nadam se da će i u četvrtak protiv Valensije doći u što većem broju i pružiti podršku. S obzirom da sam nosio Zvezdin dres, znam koliko publika u ovakvim mečevima može da te ponese i koliko ta podrška znači. Zato se nadam da će atmosfera biti na vrhunskom nivou što bi u značajnoj meri trebalo da pomogne Zvezdinim prvotimcima u ovoj utakmici koja je jako važna –  zaključio je Rakočević.

Važna informacija za sve navijače Zvezde je da ulaznica za duel sa Valensijom još ima u prodaji i one se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама