Fudbal Fudbal/Omladinski pogon

Učinak omladinske škole proteklog vikenda

Autor: CZBG  Izvor: Sportski žurnal

Ovog vikenda su naše mlađe selekcije u kategorijama omladinaca, kadeta i pionira zabeležili 100% učinak, odnosno sve 3 pobede. Da krenemo po redu:

Omladinci:

13. kolo

BSK – Crvena Zvezda 1:3 (0:2), strelac: Đurović u 10, 45. i 82. minutu.

Vićić, Stupić, Tošić, Jovanović, Stanković (85. Cvetanović), M.Stojanović (84. Lazić), Rangelov (88.A.Stojanović), Bjeličić (82. Lisičić), Đurović, Tufegdžić (55. Marčić), Živković (83. Arsić).

Igrač utakmice: Lazar Đurović (Zvezda).

U 10. minutu, posle gužve kod korner linije, Rangelov je idealno centrirao, a Lazar Đurović sa pet metara glavom savladao golmana Borčana. Crveno – beli držali su sve konce u nogama, diktirali tempo i stvorili nekoliko solidnih prilika, a ipak su u poslednjem minutu povećali prednost. Živković je sa leve strane uputio dobar centaršut, a Đurović bio na drugoj stativi i trzajem glavom savladao golmana Đurića.

czbgtv.com
Lazar Đurović

I u drugom delu meča, crveno bele nade imale su nekoliko ozbiljnih pokušaja. Gosti iz Borče nisu se predavali, posle nekoliko pokušaja preko brzonogog Dabića uspeli su da smanje rezultat, šut sa 20 metara golman Vićić nije zaustavio, lopta je udarila u travu i prevarila ga. Đurović je postigao het-trik posle gužve u kaznenom prostoru i slabe procene golmana Đurića, vrhom kopačke poslao je loptu u mrežu.

Kadeti:

13.kolo

Zemun – Crvena zvezda 0:1 (0:1), strelac: Ilić u 20. minutu.

Stanković, Milašinović (67. Stojanović), Čitaković (82. Vasiljević), Ilić, Pejović Rakić,Cvetković (72. Nikolić), Crnadak, Grbović (75. Rebić), Đurić (80. Aleksić), Adžić (44. Đorđević).

Igrač Utakmice: Luka Ilić (Zvezda).

U 15. minutu levokrilni napadač Zvezde Luka Adžić bio je u dobroj poziciji, udarac je završio pored gola.  Posle te akcije crveno beli su preuzeli inicijativu koju su krunisali golom 5 minuta kasnije. Centarfor gostiju Grbović prihvatio je loptu u visini kaznenog prostora, odložio je na bok Adžiću, a on je uputio na nekoliko metara od gola Zemuna. Najprisebniji bio je Ilić – 0:1.

Kadeti Zvezde još dva puta su ozbiljno ugrozili golmana, međutim u oba slučaja bio je na visini zadatka i poslao je loptu u korner. U poslednjim trenutcima prvog poluvremena nade Zemuna bile su u situaciji da poravnaju rezultat, Galečić je promašio prazan gol sa dva metra.

U drugom delu meča oba tima imala su po nekoliko prilika, šanse zvezdaša bile su opipljivije, a naročito u finišu meča kad su se Zemunci u posldnji čas odbranili.

Pioniri

Crvena Zvezda – OFK Beograd 2:0 (1:0), strelci: 1:0 Simonović, 2:0 Marković (76).

Gordić, Janković, Torbica, Kojić, Daničić, Aćimović, Kostić, Santrač, Marković, L.Pavlović, Simonović.
Igrali su još: Konatar, Denić, U.Pavlović, Milojković.

Pobedom u još jednom derbiju Crvena zvezda je nastavila niz utakmica bez poraza. Poveli su crveno-beli u 20. minutu preko Simonovića, ali je drugi žuti karton i isključenje Kojića znatno otežalo posao izabranicima Nebojše Maksimovića. Brojčanu prednost romantičari nisu materijalizovali iako su nekoliko puta ozbiljno pretili Gordiću. Na asistenciju Kostića, Luka Marković je savladao Kneževića u 76. minutu i posle večitog rešio još jedan derbi.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama