Фудбал Фудбал/Најава утакмица

1/8 finala Kupa: C. Zvezda – Rad

Autor: CZBG, Vladimir J

U osmini finala najmasovnijeg domaćeg takmičenja Crvena zvezda “gostuje” ekipi Rada. Gostuje pod navodnicima jer je i ovog puta tim sa Banjice primoran da dočekuje rivale sa stadionu Obilića na Vračaru jer stadion u Crnotravskoj ne ispunjava bezbednosne kriterijume za odigravanje utakmica visokog rizika. U prethodnoj rundi crveno-beli su bili uspešniji od Borca na svom stadionu rezultatom 1:0, dok su “građevinari” slavili u Užicu protiv Jedinstva sa 3:0.

Kada se igra na Vračaru, navija se i sa okolnih zgrada

Prethodna utakmica u prvenstvu protiv Donjeg Srema bila je jedno od najslabijih izdanja ekipe sa Marakane u poslednje vreme. Crveno-beli su generalno u slaboj formi već duže vreme, što potvrđuju i rezultati. Pokušao je Lalatović i sa promenom formacije, ali je taj eksperiment nije dao željene rezultate. Takođe mladi trener nije krio nezadovoljstvo izdanjima svojih igrača, pa je najavio velike rezove. Tim koji izvede u sredu mogao bi da nam da odgovor koji igrači konkretno su ga razočarali pristupom i igrama u dosadašnjem delu prvenstva.

Posle odrađene suspenzije u tim se vraća kapiten Nikola Mijailović, a konkurisaće Kovačević i Gavrić koji su odmarali prethodni meč. Kada se izuzme Petković koji će odsustvovati do kraja sezone, može se reći da Lalatović raspolaže svim igračima. U prethodnoj rundi Zvezdin trener je izmešao karte, pa su tako priliku dobili neki igrači koji nisu bili u prvom planu poput Kahrimana, Antića, Planića, Despotovića, a neko od njih će sasvim sigurno startovati i protiv Rada.

Rad ove sezone pruža blede partije u domaćem prvenstvu. Bodove osvajaju isključivo protiv ekipa iz donjeg doma tabele i za sada dele deveto mesto sa još tri ekipe. Najbolje izdanje ove jeseni su imali u 3. kolu na gostovanju Voždovcu, gde su razbili Zmajeve rezultatom 6:1, uz pet pogodaka Petra Jelića. Upravo je napad najači deo tima gde pored pomenutog Jelića nastupaju još dva iskusna superligaška napadača, Borko Veselinović i Slavko Perović. Ekipu predvodi Milan Milanović.

Karte za ovu utakmicu će se prodavati i na Marakani. Blagajne našeg stadiona radiće u utorak, 28. oktobra od 11 do 17 časova, i na njima će se prodavati karte za zapadnu tribinu Obilićevog stadiona. Cena karte je 400 dinara. Utakmica počinju u sredu u 13 časova, a direktan prenos je na Areni Sport 1.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама