Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice

Vizura pobedila Zvezdu

Autor: Zvanični sajt SDCZ

Posle Super Kupa u Lajkovcu, Vizura je i drugi put u sezoni ubedljivo porazila Crvenu zvezdu, posle samo tri seta i 69 minuta igre.

Novobeograđanke su bile bolje u svim elementima igre, a izdržale su i pritisak u drugom setu, kad su crveno-bele imale prednost.

Na startu susreta nije delovalo da će domaćin biti tako ubedljiv. Doduše, Vizura je brzo stekla četiri poena viška (8:4), ali je potom Crvena zvezda tu razliku prepolovila (16:14). Domaće su dva poena viška imale i u završnici ovog seta (21:19), a crveno-bele su do kraja osvojile još samo jedan poen – 25:20.

U drugom periodu Zvezda je propustila šansu da u ovom meču učini nešto više. Vodile su naše devojke sa 15:11, potom i 16:14, ali im to nije bilo dovoljno. Predvođena sjajnom Tijanom Bošković Vizura je uspela da preokrene i praktično da trasira put ka pobedi – 25:22.

U trećem periodu kao da je samo jedna ekipa bila na terenu. Vizura je brzo stekla veliku prednost (16:4), pa je već tada bilo jasno da će sva tri boda ostati na Tošinom bunaru.

U ekipi Branka Kovačevića istakla se Adela Helić koja je upisala 14 poena. Po sedam poena postigle su Bojana Milenković, LJubica Kecman i Mina Popović. Tijana Bošković je bila najbolji pojeidnac meča sa 20 poena, a crveno-bele je dosta namučila i Maja Savić (12).

U trećem kolu Viner Štetiše lige Crvena zvezda narednog vikenda dočekuje ekipu NIS Spartaka.

Vizura – Crvena zvezda 3:0 (25:20, 25:22, 25:12)
Hala: SC “Vizura”. Gledalaca: 400. Sudije: Mirko Janković i Svetlana Zotović. Trajanje meča: 69 minuta.

VIZURA: Kocić, Stepanović (libero), Lozo, Savić 12, Aleksić 8, Ranković 7, Čikiriz, Buša 4, Mirković 1, Ćirović, Dimić (libero), Bošković 20. Trener: Slobodan Radivojević.
CRVENA ZVEZDA: Trnić 3, Čanak 1, Sekulić 1, Popović 7, Brđović, Helić 14, Rosić (libero), Milenković 7, Stijepić, Kecman 7, Ašonja, Milović 1. Trener: Branko Kovačević.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama