Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Protiv Mege za nastavak serije

Autor: CZBG, Stefan N

Nakon evropske bajke, Crvena zvezda se vraća u regionalne okvire. Novi protivnik u sklopu Jadranske lige je Mega Vizura. Najmlađa ekipa lige, je i ove sezone najatraktivniji tim za gledaoce. Zbog zauzetosti dvorane Pionir, usled održavanja turnira u tekvondou, Crvena zvezda će svog protivnika dočekati u Železniku. Za ovu utakmicu će važiti sezonske karte. Kontigent od 1000 dnevnih karata biće pušten takođe u prodaju. Cena ulaznice će iznosti 300 dinara.

Nakon pobede protiv Galatasaraja, očekuje se puna hala. Uz to, atraktivan protivnik garantuje i zanimljivu utakmicu. Dve izuzetno mlade ekipe, odmeriće snage.

Vođa, odnosno vođe Mega Vizure ove sezone su, 21-godišnji plejmejker Nenad Miljenović i 19-godišnji Nikola Jokić. Obojica su statistički sjajno otvorili sezonu, i na ramenima nose ekipu.

Sa dve pobede nad MZT-om i Cibonom, dovele su Mega Vizuru do sedmog mesta. Da je bilo malo više zrelosti i stabilnosti protiv Levskog na gostovanju u prvom poluvremenu, možda bi došli i do sve tri pobede. Dejan Milojević fantastično predvodi ove momke. Od utakmice sa Zvezdom moći će i da računa na jednog njenog bivšeg košarkaša. Reč je o Marku Kešelju, koji je potpisao otvoren ugovor sa Mega Vizurom. Kešelj će za Megu debitovati na ovoj utakmici.

Uz pobrojane igrače tu su još: Ognjen Jaramaz, Andrija Bojić, Rade Zagorac, Nemanja Krstić i Aleksandar Marelja, kao bitniji igrači u rotaciji. Upravo to možda i jeste najveća slabost ove ekipe, samo 7-8 igrača u rotaciji. Sa druge strane, Mega Vizura ne igra nijedno evropsko takmičenje, pa im je i lakše da igraju jednu utakmicu nedeljno. Marelja se u dosadašnjem toku sezone nametnuo kao taj treći igrač u glavni dvojac. Reč je o izuzetno čvrstoj četvorci koja većinu svojih poena postiže ispod samog obruča. Procenat od oko 70% za dva poena u ove tri dosadašnje utakmice idu tome najbolje u prilog. Još jedan igrač koji je iskočio iz drugog plana je mladi i talentovani Ognjen Jaramaz. Nakon pobede nad Cibonom, Milojević je i pohvalio njegov defanzivni doprinos. Jaramaz je atletski izuzetno nadaren igrač, koji svoje fizikalije koristi da što više akcija završava prodor igrom.

Forsiraju visok tempo igre u napadu, sa dosta tranzicije, kao i crveno-beli. U odbrani su se opet vratili svojim ‘korenima’. Zbog mladosti ekipe 40 minuta igraju klasičnu 2-3 zonu. Jednostavno igrači nisu fizički još uvek sazreli, i na taj način trener Milojević pokušava da sakrije mnoge defanzivne nedostatke ove ekipe. Klasična zona će biti možda i do sada najveći izazov Zvezdi do sada, jer se u dosadašnjem toku sezone mučila sa procentima šuta.

Napadački, Nikola Jokić može na ovoj utakmici napraviti velike probleme. Pogotovo ako bude igrao na poziciji centra kao do sada. Ostaje da se vidi, kako će se Dejan Radonjić, odnosno tačnije Boban Marjanović snaći na to. Nenad Miljenović će nakon tri uspešne utakmice, imati možda i izazov sezone. Dženkins, Blažič, Lazić, Jović… Crveno-beli imaju dosta oružja, da zaustave igrača Mege od kojeg sve počinje. Čarls Dženkins od početka sezone igra odličnu odbranu. Poslednja utakmica protiv Galatasaraja možda to najbolje oslikava, gde je zaustavio jednog od najboljih plejmejkera u Evropi Karlosa Aroja. Nemanja Krstić i novo pojačanje Marko Kešelj sigurno će očekivati svoje lopte van linije 6,75, a na Miljenoviću je da i u ovoj utakmici pronađe svoje šutere.

Crvena zvezda u ovu utakmicu ulazi kao veliki favorit, na krilima četiri vezane pobede. Polako se kockice tima slažu, a pojedinci ulaze u ritam. Navijači sigurno očekuju pobedu, zato je izuzetno bitno da u što većem broju dođu u dvoranu u Železniku i podrže svoje ljubimce na putu ka novoj pobedi.

Utakmica počinje u 21:00, 19. oktobra. Prenos je omogućen na kanalima Sport kluba.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама