Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Rapsodija u crveno-belom

 

Autor: CZBG, Stefan S

Puna Arena i puno srce. Ovako u jednu rečenicu može da se smesti čitava utakmica u kojoj je naš tim pobedio Galatasaraj rezultatom 76:68.

Turska ekipa koja je prema rečima trenera Atamana uzdrmana problemima unutar kluba je uspela da pruži dostojan otpor našim momcima samo u uvodnim i završnim trenucima meča.

Na parketu Arene momci sa specijalnim potrebama, na samom početku su pozdravljeni od strane 20 hiljada Zvezdinih navijača, a onda je krenuo huk sa tribina.

Arena je odjekivala, ali se iskusni irači Galatasaraja nisu dali iznenaditi, pa je iako je Marjanović briljirao u reketu, ekipa iz Turske uspela preko Ercega i Pociusa trojkama odrzala priključak. Do kraja četvrtine nismo videli preterano tečnu i kvalitetnu košarku,, pa se u 2. četvrtinu ušlo sa rezultatom 20:17.

Drugu četvrtinu naši košarkaši su iskoristili da na krilima sjajne atmosfere naprave, na kraju će se ispostaviti, ključnu razliku. Briljirao je Jaka Blažič koji je u potpunosti da se iskupi za nedolično ponašanje. Ljubimac navijača je vezao nekoliko sjajnih prodora, postigao 8 poena, među kojima i zakucavanjem kojim je uspeo da pored rezultata podigne i publiku na noge.

10600575_803492223046023_3280621294367194492_n

Galatasaraj je pokušao da stane na noge, ali je onda na scenu stupio Markus Vlijams. I sa pet asistencija, od kojih bi se one preko celog terena postideo i kvoterbek neke NFL ekipe, ispisao krajnji rezultat na poluremenu.

“Šampioni, šampioni”, odjekivala je Arena u trim trenucima. A momci su pokazali da jesu sazdani od pravog materijala.

U drugo poluvreme naši momci su ušli sa 16 poena viška. Suprotno brojnim situacijama, kada publika više strahuje u trenucima kada vodimo, a ne gubimo velikom razlikom, naši momci su jednostavno iznenadili celu halu i nastavili u istom ritmu.

Erceg je pokušao da povuče svoju ekipu, ali je Zvezda ponovo stegla odbranu i sa plus 9 ponovo podigla prednost na 15 poena razlike preko kapitena Mitrovića koji je pokazao da je neopravdano izostavljen sa spiska reprezentacije i Dangubića, novog pojačanja našeg kluba.

Na terenu se do tri minuta pred kraj nije dešavalo ništa naročito. Vilijamsa koji diriguje Zvezdinim orkestrom kao Herbert fon Karajan i Marjanović koji trese obruče su nešto što je ove seozne postalo sasvim normalno, a odbrana je funkcionisala besprekorno.

Tada je Galata krenula, na kraju će se ispostaviti prekasno, a naši momci su iako pred 20 hiljada ljudi koji su disali kao jedan, uspeli da izdrže nalet i da kažu stop.

Kalinić je blokadom uzeo penkalo u ruku, a Mitrović lakim poenima iz reketa, šmekerski i u svom stilu napisao tačku na i.

Zagrljaji. Pesma. Pune tribine. Pobeđen veliki rival. Dug vraćen. To je sve što smo želeli. Sve što smo hteli. To su nam dali crveno – beli.

1898068_580986022006275_5486735757301886471_n
Na kraju: Crvena zvezda – Galatasaraj, 76:68.

Nakon svega bi bilo gotovo nepristojno izdvojiti bilo koga, ali negde mora ostati zapisano je u našem timu najefikasniji Boban Marjanović sa 22 poena uz samo tri promašaja iz igre i 10 skokova, čime je najverovatnije istakao kandidaturu za MVP kola indeksom 30. Markus Vilijams je ponovo uspeo da se upiše u sve kategorije sa 15 poena, 4 skoka i 7 asistencija. Jaka Blažič iskupio se za svoje ponašanje sa 12 poena. I ponovo pokazao koliko voli našu publiku i klub.

Ako se po jutru dan poznaje…

Скочи на траку са алаткама